Petrolul a reuşit să administreze prima înfrîngere a Astrei în acest sezon într-un meci în care ambele formaţii au risipit ocazii imense de gol.


Cu moralul făcut franjuri în Europa, Astra şi Petrolul s-au văzut faţă în faţă într-un duel mai degrabă al psihologilor decît al valorii jucătorilor. Parcă e mult mai greu să motivezi nişte băieţi care au venit cu 5 goluri în spate din deplasarea cu Swansea, însă fluierul lui Haţegan a fost psihologul perfect pentru echipa lui Contra.

“Centralul” a dictat uşor penalty la duelul Priso – Ben Youssef, iar Hamza, 15, a punctat sigur de la 11 metri. Patru minute mai tîrziu, Grozav a majorat scorul cu un şut în forţă de la 14 metri, după un assist al aceluiaşi Hamza.

Ratări cu duiumul
Cu o echipă complet debusolată, Daniel Isăilă a încercat să-şi revitalizeze elevii cu două mutări ofensive: Bukari şi Enache, în locul lui Laban şi De Amorim. Astra a înclinat terenul spre Pecanha, a ajuns des în careu, însă acolo bîlbele şi neputinţa au păstrat albul imaculat în dreptul giurgiuvenilor pînă la pauză.

A fost nevoie de acţiunea personală a lui Fatai, 64, pentru ca tabela să se modifice. Nigerianul i-a dat cap în cap pe Benga şi Guilherme, apoi a marcat de 2-1, după ce şutul său a fost deviat de Geraldo. Giurgiuvenii s-au prăvălit peste prahoveni, dar Tembo, 85, n-a reuşit să marcheze, singur, din şase metri.

Dore a fost mai penibil, 87, cînd cu poarta goală a lovit mingea în cap. Fatai a tras în ultimele minute direct în Pecanha, din patru metri, iar Petrolul a luat o gură de apă vie pentru a încerca imposibilul: să creadă în cele 5% şanse de calificare cu Swansea.

“Nici vorbă de penalty. Orice e împotriva noastră se dă, iar ce e al nostru uneori este scos şi din careu numai să nu primim lovituri de pedeapsă” (Ioan Nicuale, patron Astra)
“O victorie de moral, am vrut să arătăm că a fost un accident ce s-a întîmplat cu Swansea. Sperăm să dăm patru goluri şi să întoarcem rezultatul din tur pentru a reuşi o calificare în grupele Europa League” (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

“Puteam obţine măcar o remiză pentru că am avut cîteva ocazii incredibile pe care le-am ratat. Petrolul a avut ajutor cu acel penalty acordat la Priso, care nu a fost” (Alexandru Măţel, fundaş Astra)

Sursa: gsp.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.