Spectacol de zile mari atât în tribunele stadionului “Marin Anastasovici” cât şi pe terenul de joc în primul meci din istorie găzduit de Giurgiu în primul eşalon al fotbalului românesc. FC Astra a câştigat fără drept de apel în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş (scor 4-0) şi se menţine pe podiumul Ligii I.

Giurgiuvenii s-au dovedit mari amatori de sport duminică, 23 septembrie, peste 3.000 de oameni fiind prezenţi la debutul celor de la FC Astra pe arena “Marin Anastasovici”.

Aceştia au creat o atmosferă senzaţională, energia din tribune transferându-se jucătorilor lui Gigi Mulţescu care au umplut cu goluri poarta apărată de fostul jucător al Dunării Giurgiu, Răzvan Pleşca.

După un început timid de joc care se putea solda cu un gol încasat dacă mingea şutată de brazilianul Eric – revenit la formaţia sibiană după mai bine de un an – nu lovea violent stâlpul din stânga al porţii apărat e de Gavrilaş (minutul 17), “astralii” au început să echilibreze jocul.

William (20) ratează uluitor, singur cu Pleşca după o minge “lăsată” inteligent de Budescu, DiStefano execută în forţă o lovitură liberă de la 20 de metri însă portarul Gazului “scoate” de sub bară (24) pentru ca acelaşi William să şuteze “peste” după o învălmăşeală ăn careul oaspeţilor (38).

Şi-au revenit după pauză

Certaţi serios la pauză de Mulţescu dar şi stimulaţi de o suplimentare a primei din partea patronului Ioan Niculae, “alb-negrii” au revenit mult mai montaţi pe gazon reuşind să decidă jocul în numai zece minute.

DiStefano (51) deschide scorul după o pasă în adâncime a lui Junior Morais, Budescu (54) execută impecabil o lovitură liberă de la peste 20 de metri, iar Tembo (62) duce scorul la un incredibil 3-0 după o combinaţie “africană” cu Fatai.

Fundaşul central Ben Youssef reia cu capul o minge venită din corner, însă transversala îl salvează pe Pleşca (70). Barele nu îl mai salvează din nou pe goalkeeper-ul oaspeţilor în minutul 87, atunci când japonezul Takayuki Seto catapultează balonul în vinclu după un şut din afara careului.

Mulţescu a fost “profesorul”

Recunoscut drept un maestru al aşezărilor tactice, antrenorul Cristian Pustai (profesor de matematică) a fost învins de omologul său de pe banca Astrei. Din cauza problemelor de lot, Gheorghe Mulţescu a fost nevoit să evolueze cu un atacant, Gabriel Enache, pe postul de fundaş dreapta, în timp ce în poartă i-a acordat în continuare credit lui Gavrilaş după ce Silviu Lung nu a putut fi recuperat din punct de vedere medical.

“Mă bucur pentru această victorie care este a cincea consecutivă. Am suferit în prima repriză şi din cauza tracului venirii la noua noastră casă însă ne-a marcat şi posibilitatea de a fi pe primul loc după această etapă. L-a pauză i-am cravaşat pe jucători care au intrat mult mai determinaţi şi am reuşit să ne apropiem victoria. Atmosfera pe stadion a fost excepţională, vedeţi ce înseamnă publicul?” a declarat, printre altele, antrenorul Gheorghe Mulţescu la conferinţa de presă de după meci.

Pustai,  fair-play

“E greu să revii în joc după ce primeşti trei goluri în zece minute. Mă bucură totuşi revenirea lui Eric, prezenţa sa aducând un plus echipei. Atunci când va ajunge la potenţialul său obişnuit va creşte şi forţa echipei” a declarat la rândul său Cristian Pustai care şi-a dovedit fair-play-ul prin răspunsul la întrebarea dacă înfrângerea Gazului a putut fi pusă şi pe seama schimbării locului de desfăşurare al partidei: “E păcat să schimbăm atmosfera aceasta frumoasă. Am fost de acord să evoluăm aici. Dacă evoluam la Ploieşti plecam de la Mediaş sâmbătă după-amiază, aşa pentru că am evoluat la Giurgiu am plecat sâmbătă dimineaţă, deci nu a contat foarte mult acest lucru” a spus Pustai.

6 a fost numărul jucătorilor din partida FC Astra – Gaz Metan care au mai evoluat la Giurgiu: Gavrilaş, William, Budescu, Fatai, Vădrariu (Dunărea/Astra II Giurgiu) respectiv Pleşca (Dunărea Giurgiu) 

FC ASTRA GIURGIU – Gaz Metan Mediaş 4-0 (0-0)
[51 DiStefano, 54 Budescu, 62 Tembo, 87 Seto]

Stadion: “Marin Anastasovici”, Giurgiu
Spectatori: 3.200
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) / Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Ion Ciocănea (Sibiu)

Cartonaşe galbene: 27 Trtovac, 42 Todea, 55 Khubutia, 65 Astafei, 83 V. Negru (toţi cinci Gaz Metan)
FC ASTRA: Gavrilaş – G. Enache, Ben Youssef, Găman (cpt.), J. Morais – Seto – Tembo, DiStefano (75 Vădrariu), William (66 Ivanovski) – Budescu, Fatai (80 Yahaya). Antrenor: Gheorghe MULŢESCU
GAZ METAN: Pleşca – Trtovac, Khubutia, Markovic, Frăsinescu – Astafei, Tahar, Todea (cpt.) (56 V. Negru), Vasilache (9 C. Petre) – Eric – Bud (63 Bawab). Antrenor: Cristian PUSTAI

În urma victoriei de duminică, FC Astra a urcat momentan pe poziţia a doua a clasamentului, acumulând 20 de puncte în nouă etape. Echipa antrenată de Gheorghe Mulţescu are cu două puncte mai puţin decât Pandurii Târgu Jiu şi cu unul mai mult decât Steaua Bucureşti (formaţie cu un joc mai puţin disputat).

Următorul joc al echipei giurgiuvene va avea loc pe 1 octombrie, în deplasare, contra formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ.

 

Sursa: adevarul.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.