Astra s-a calificat in premiera in turul al treilea preliminar al Ligii Europa, dupa un meci dramatic impotriva echipei cipriote Omonia Nicosia, pe care a invins-o in deplasare cu scorul de 1-2.


 

Inca din primele secunde ale partidei jocul a avut un ritm ametitor, atacurile mutandu-se de la o poarta la alta. Ceva mai bine au stat in teren in inceputul de meci  giurgiuvenii, dar contraatacurile Omoniei au creat treptat tot mai multe probleme.

In minutul 39, la o faza ofensiva care nu spunea mare lucru, Budescu a sutat imperial din voleu, deschizand scorul pentru “astrali”.

La pauza, elevii lui Daniel Isaila au intrat la vestiare cu un avantaj minim, dar important, dupa o serie de ratari ale Omoniei pe finalul primului mitan.

Repriza a doua i-a gasit pe jucatorii Astrei cam incordati, Fatai si Budescu primind cate un cartonas galben, dupa ce  Laban fusese si el avertizat in prima repriza.

O constructie rapida a cipriotilor l-a pus, in minutul 57, pe Gikiewickz in fata lui Silviu Lung jr, iar Omonia a restabilit egalitatea, dupa o reluare cu latul piciorului aproape imposibil de parat.

Doua minute mai tarziu, Laban a comis un dublu fault. Fara sa ezite, “centralul” partidei i-a aratat “astralului” cel de-al doilea cartonas galben, echipa giurgiuveana ramanand in inferioritate numerica cu o jumatate de ora inaintea finalului de meci. A urmat la scurt timp eliminearea antrenorului Daniel Isaila, trimis in tribune pentru proteste.

Superioritatea numerica a Omoniei nu le-a taiat insa avantul giurgiuvenilor, cu toate ca cipriotii si-au intensificat atacurile. Silviu Lung jr. a fost insa de fiecare data la post, salvandu-si echipa din numeroase situatii de gol.

In minutul 70, cu o noua executie fantastica, Budescu a dus scorul la 2-1 pentru Astra, desi jocul incepuse sa se incline in favoarea adversarilor.

Cum dupa rezultatul de 1-1, de la Giurgiu, Omonia mai avea nevoie de inca doua goluri pentru a-si putea asigura calificarea, cipriotii au clacat si, pana spre finalul partidei, actiunile lor de atac si-au pierdut din energie, fluierul ultim al meciului inghetand tabela de marcaj la scorul de 2-1 pentru Astra Giurgiu, calificata merituos in urmatoarea faza a Europa League.

 

Sursa: sptfm.ro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.